Głos zabierali naukowcy prof. Bronisław Borys i dr inż. Dariusz Lisiak, a także Piotr Szczygielski z Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni w Warszawie oraz dr Jolanta Nalewaj, dietetyk medyczny.
Odbyła się degustacja mięsą jagnięcego wyprodukowanego według technologii w ramach programu "Biożywność". Samkowano też serów owczych pochodzących z kołudzkiego zakładu.
Goście mieli okazję obejrzeć Instytut Zootechniki w Kołudzie. Zwiedzili obiekty, w których prowadzona jest hodowla gęsi białych kołudzkich i owiec.
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tak wygląda jedyna córka Barbary Bursztynowicz! Lata temu działały sobie na nerwy
- "Nasz Nowy Dom" czekają spore zmiany! Romanowska nie pomoże już biednym rodzinom
- Tak córka Marty Kaczyńskiej radzi sobie w Korei. Niesamowite, jak się zmieniła [FOTO]
- Prześledziliśmy przemianę włosów Majdana. Było ściernisko, a dziś jest San Francisco