Podczas spotkania powstały smakowite potrawy, takie jak gulasz wołowo-warzywny z dziczyzny, zrazy z daniela, biała kiełbasa, tatar z jelenia, wędzonki czy strogonow z jelenia z pieczarkami.
Była także teoria
`
Uczestnicy warsztatów dowiedzieli się dodatkowo wielu ciekawych rzeczy na temat dziczyzny, jej rodzajów, oprawiania, przechowywania oraz konieczności badania. Podczas warsztatów cztery panie podjęły się rywalizacji konkursowej. Komisja w składzie: Aleksandra Szulc, Ewa Czapiewska-Siekierka, Mieczysław Ciepłuch, Waldemar Stupałkowski, Paweł Toczko i Władysław Szyling ocenili zrazy z dziczyzny wykonane przez uczestniczki.
Nowoczesną Wieś znajdziesz także na Facebooku - dołącz do nas!
Czyje najlepsze zrazy?
`
Podczas Jarmarku św. Wawrzyńca nastąpiło uroczyste ogłoszenie wyników wyników i wręczenie nagród. Pierwsze miejsce jury przyznało Wiesławie Siekierce. Drugie miejsce za swoje zrazy zdobyła Barbara Rydzkowska. Na trzecim miejscu zostały ocenione zrazy Bożeny Mania, a Krystyny Piekarskiej na czwartym. Na zakończenie warsztatów wszyscy uczestnicy otrzymali certyfikaty.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Tak NAPRAWDĘ wyglądają przedramiona 68-letniej Kwaśniewskiej! Tego nie da się ukryć
- Ojciec dziecka Tomaszewskiej nie spełnia się w nowej roli? "Już jest przestraszony"
- Bliscy Murańskiego boją się mówić prawdy o jego śmierci! "I tak byście nie uwierzyli"
- Chwajoł tłumaczy się z nieprzyzwoitej kreacji na komunię. Szok, co napisała [FOTO]