Bistro Sztufada w Szklarskiej Porębie - to kolejne miejsce, które z programem Kuchenne Rewolucje odwiedziła Magda Gessler. Bistro Sztufada to dawana restauracja Kanion. Teraz popisowym daniem w Bistro Sztufada jest wołowina. Nie brakuje jednak tradycyjnych obiadów czy też makaronów i pizzy. Zobacz menu, które wprowadziła Magda Gessler.
CZYTAJ O KUCHENNYCH REWOLUCJACH >> TUTAJ <<<
Przypomnijmy, że Magda Gessler odwiedza bankrutujące restauracje, by pomóc właścicielom w dokonaniu transformacji. Analizuje sytuację oraz wskazuje błędy. Próbuje potraw, testuje umiejętności kelnerów i sprawdza higienę pracy. Na dwa dni zamyka lokal i wprowadza zmiany - układa nowe menu, uczy kucharza kulinarnych sztuczek, a nawet zmienia wygląd lokalu. Czwartego wieczoru następuje ponowne otwarcie restauracji, podczas którego sprawdzony zostaje jej nowy wizerunek.
Savoir-vivre przy stole. Jak i jakich używać sztućców?
Źródło:
TVN
Kiedyś restauracja Kanion serwowała wszystko. Była pizza, kuchnia staropolska i włoska. Dziś dominują głównie dania z wołowiny. Klienci mogą zjeść popisowe danie, czyli wołową sztufadę szpikowana słoniną w sosie grzybowym z sałatką buraczano-paprykową (54 zł). W menu Magdy Gessler znalazły się również: pieróg z farszem wołowym z sosem czosnkowym i pomidorowym (29 zł), tatar wołowy z cebulką, ogórkiem i kurkami (25 zł), krem z grochu z pierożkiem wołowym (15 zł) oraz karpatka z musem malinowym i ajerkoniakiem (14 zł).
Bistro Sztufada Szklarska Poręba - Kuchenne Rewolucje [OPINIE, MENU]
Bistro Sztufada Szklarska Poręba - opinie na Facebooku
"W minioną sobotę mieliśmy przyjemność czy raczej nieprzyjemność gościć w restauracji Bistro Sztufada. Byliśmy grupą 19 osobową - rodzice z dziećmi . Na miejscu dowiedzieliśmy się, że przeprowadzała Pani tam Kuchenne Rewolucje . Bardzo nas to ucieszyło . Jednak tylko na chwilę. Pani, która przyjmowała zamówienia zupełnie sobie z tym nie radziła. Zamiast przyjmować stolikami i przekazywać do kuchni, biegała z karteczkami po całej sali, następnie zaczęła wstukiwać to na kasę ( minęło już około 40 minut) a kiedy nasze głodne dzieci zaczęły ją pytać o jedzenie ... rzuciła karteczki i poszła."
"Rewelacja! Obsługa bardzo sympatyczna, pokoje dźwiękoszczelne z balkonem i wspaniałym widokiem na centrum, jedzenie pyszne i bardzo duże porcje. Jak dla mnie plus, że kucharz dostosowuje sie do potrzeb klienta, na życzenie. Śniadania- mistrzostwo! Na pewno tam wrócimy; ))"
Bistro Sztufada Szklarska Poręba - menu
- pieróg z farszem wołowym - 29 złotych
- tatar wołowy - 25 złotych
- krem z grochu - 15 złotych
- szufada z polędwicy wołowej - 54 złote
- schab na smalcu - 27 złotych
- polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym - 34 złote
- panierowana pierś z kurczaka - 28 złotych
- pizza serowa - 29 złotych
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Bliscy Murańskiego boją się mówić prawdy o jego śmierci! "I tak byście nie uwierzyli"
- Chwajoł tłumaczy się z nieprzyzwoitej kreacji na komunię. Szok, co napisała [FOTO]
- Zofia Zborowska urodziła! Dała drugiej córce wyjątkowe imię [FOTO]
- Katarzyna Niezgoda zabrała męża na salony. Jej mina zdradza wszystko [ZDJĘCIA]