Receptura nie jest trudna. - Robimy rozczyn z drożdży, mleka, cukru i mąki, następnie wyrabiamy ciasto - mówią Adrianna Szperka i Klaudia Orzażewska z kl. II TŻiUG. - Dodajemy utarte żółtka z cukrem. Po dodaniu mąki i wyrośnięciu ciasta nakładamy marmoladę, zawijamy, czekamy na wyrośnięcie i potem smażymy w głębokim tłuszczu.
Dziś słodyczy posmakują wszyscy uczniowie Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego im. Kazimierza Wielkiego
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Cichopek i Kurzajewski nie odpuszczą Smaszcz! Wiemy, czego domagają się w sądzie!
- Uniatowski kompletnie odmieniony. Pokazał się z ogoloną głową i kolczykami [ZDJĘCIA]
- Kraśko stąpa po cienkim lodzie! Zabrał żonę na obiad obok butiku Rozenek... [ZDJĘCIA]
- Ksiądz masakruje występ Bambie Thug na Eurowizji: "To patologia". Dalej jest ostrzej