Składniki:
1,5 kg schabu
10 dkg śliwek suszonych
majeranek
sól
pieprz
olej
2 łyżki żelatyny
Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.
Schab umyć, nożem zrobić kieszeń w środku schabu i nadziać śliwkami. Następnie natrzeć majerankiem, solą, pieprzem i olejem.
Zamarynowane mięso włożyć do brytfanki .wstawić do nagrzanego piekarnika, podlać wodą i piec w temperaturze 170 st C około 1,5 godz. Mięso co jakiś czas skrapiać wytworzonym sosem, by nie było suche .
Mięso ostudzić.
Sos z pieczeni odtłuścić.
Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie.
Do garnka wlać sos z pieczeni, uzupełnić przegotowaną wodą do 1 litra.
Zagotować i dodać rozpuszczoną żelatynę, doprawić solą i pieprzem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"