Składniki:
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 jabłka
- 2 opakowania buraczków tartych firmy Paweko
- 1/3 szklanki śmietanki kremówki
- 1 łyżka octu balsamicznego
- Oliwa- do smażenia
- Sól, pieprz
Na oliwie zeszklij drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodaj obrane, pokrojone na ćwiartki jabłka oraz tarte buraczki. Zalej taką ilością wody, by przykryła składniki.
Gotuj ok. 10 minut. Dodaj śmietankę, zmiksuj na gładki krem.
Dopraw do smaku octem balsamicznym, solą i pieprzem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Która się ubiera, a która "przebiera"? Projektant wziął pod lupę gwiazdy po 50-tce
- Bronisław Cieślak przed śmiercią wyznał prawdę o Cieślak i Miszczaku. Chwyta za serce
- Iza Krzan pokazała się tak, jak stworzył ją Bóg. Na ten widok opadną wam szczęki
- Ważne oświadczenie Jolanty Fraszyńskiej. "Mój coming out"