Składniki:
- 1 por
- 2 marchewki
- 2 ziemniaki
- 3 liście laurowe
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 4 łyżki serka topionego
- szczypta kurkumy
- sól, pieprz – do smaku
- olej
- koperek
- biała kiełbasa surowa „z metra”
W garnku na oleju zeszklij drobno posiekany por i pokrojoną marchewkę. Dodaj liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz i obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Zalej wodą i gotuj do miękkości. Do zupy dodaj klopsiki uformowane z mięsa białej kiełbasy (wielkości orzecha włoskiego). Ugotuj. Na sam koniec dodaj do zupy koperek, kurkumę i dopraw do smaku.
UWAGA KONKURS!!!
Obejrzyj film na naszym Facebooku i odpowiedz w komentarzu na pytanie konkursowe.
Czekają atrakcyjne nagrody‼
Regulamin: http://bit.ly/2D8VZnq
Krzysztof Bosak i Anna Bryłka przyjechali do Leszna
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?