O tym, jak gotują kucharki zatrudnione w szpitalu, można się było przekonać podczas bankietu z okazji pięciolecia spółki Novum-Med, która prowadzi placówkę.
Jedno jest pewne: więcborski szpital nie ma zamiaru pójść w ślady tucholskiego, który od kilku miesięcy korzysta z cateringu. - Gotujemy sami i dobrze na tym wychodzimy - mówi prezes Novum-Med Stanisław Plewako. - Jeszcze zarabiamy!
Podczas urodzin gościom tak wszystko smakowało, że szpital dostał zamówienie na obsługę trzech kolejnych imprez. Korzystają na tym miejscowi, bo nie dość, że są zatrudniani w kuchni, to jeszcze mogą zarobić na sprzedaży produktów placówce. - Dajemy zarobić lokalnym producentom, bo dzięki temu mamy tanią i zdrową żywność - mówi Plewako. - W końcu nasze tereny są czyste i ekologiczne.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Michał Bajor o żonie i dzieciach. Mówi o biologii, żałuje tylko jednego [WIDEO]
- Jak mieszka i żyje Kayah? Apartament w Wenecji zapiera dech w piersiach
- 80-letni Rosiewicz ma żonę w wieku córki! Poderwał ją na wyborach miss
- Koncert Alicji Majewskiej na weselu nie dla każdego. Piosenkarka ma twarde warunki