Stanowiska rozdzielone

Gazeta Pomorska

Aktualizacja:

Gazeta Pomorska

Wiemy już kto przez najbliższe 4 lata kierować będą starostwem i pracami rady powiatu w Inowrocławiu.

Tradycyjnie pierwsza sesja rozpoczęła się od wręczenia radnym zaświadczeń o wyborze. Dokonał tego Ryszard Owczarzak, przewodniczący Powiatowej Komisji Wyborczej. Nowi radni złożyli także ślubowanie.

Podczas sesji wybierano władze Rady Powiatu oraz obsadzano najważniejsze stanowiska w starostwie. Zgodnie z wcześniej zawartą umową koalicyjną pomiędzy PSL i PO przewodniczącym rady został Piotr Czarnolewski (PO), a wiceprzewodniczącymi - Ryszard Jagodziński (PSL) i Jacek Trzciński (PiS). Wybrano starostę. Od soboty jest nim Tadeusz Majewski (PSL). Stanowisko wicestarosty radni powierzyli Sławomirowi Szelidze (PO). Członkami Zarządu Powiatu zostali: Feliks Kryszak (PO), Andrzej Antoniewicz (PSL) i Franciszek Żak (PSL).

Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.