Zamkową gastronomia czeka

    Zamkową gastronomia czeka

    tekst i fot. Dariusz Guzowski

    Gazeta Pomorska

    Aktualizacja:

    Gazeta Pomorska

    Prezes Wróblewski - Prowadzimy  rozmowy z firmami z Golubia-Dobrzynia,  Brodnicy, Torunia i Bydgoszczy. Mamy  jeszcze nieco czasu na dokonanie  wyboru

    Prezes Wróblewski - Prowadzimy rozmowy z firmami z Golubia-Dobrzynia, Brodnicy, Torunia i Bydgoszczy. Mamy jeszcze nieco czasu na dokonanie wyboru restauratora, który spełni nasze oczekiwania.

    W ubiegłym miesiącu zakończono prace remontowe i adaptacyjne w części zamku, gdzie urządzana jest teraz stylowa restauracja. W odrestaurowanych pomieszczeniach są już dębowe stoły i krzesła, wykonane przez jednego z golubsko-dobrzyńskich stolarzy. Ostatnim etapem przygotowań było wyposażenie restauracji w sprzęt kuchenny. Właśnie został zakończony. Teraz golubsko-dobrzyńskie PTTK poszukuje restauratora, który poprowadzi nowy przybytek gastronomiczny.
    Prezes Wróblewski - Prowadzimy  rozmowy z firmami z Golubia-Dobrzynia,  Brodnicy, Torunia i Bydgoszczy. Mamy  jeszcze nieco czasu na dokonanie  wyboru

    Prezes Wróblewski - Prowadzimy rozmowy z firmami z Golubia-Dobrzynia, Brodnicy, Torunia i Bydgoszczy. Mamy jeszcze nieco czasu na dokonanie wyboru restauratora, który spełni nasze oczekiwania.

    Ten będzie w komfortowej sytuacji. Do dyspozycji otrzyma dwie urządzone sale -restauracyjną i kawiarnię oraz bar. W obu może gościć sto osób. Czeka na niego nowe zaplecze kuchenne i sanitarne.


    - W wyposażenie kuchni zainwestowaliśmy 130 tysięcy złotych - mówi prezes Oddziału PTTK w Golubiu-Dobrzyniu Mariusz Wróblewski. - Nabyliśmy ekspres do kawy, kostkarkę do lodu, nowoczesny ciąg technologiczny do mycia naczyń, specjalne piece, trzy chłodnie i wiele innych potrzebnych urządzeń. Teraz dokonamy wyboru osoby lub firmy, która poprowadzi zamkową restaurację.


    Zdaniem restauratora będzie zapewnienie funkcjonowania zamkowego zaplecza gastronomicznego.

    Na co dzień klientów może być mniej. Jednak podczas wszelkich imprez goście, odwiedzający zamek powinni mieć miejsce, w którym będą mogli się przyzwoicie pożywić. W planach jest serwowanie wykwintnych potraw, jak i obiadów dla wycieczek szkolnych, które odwiedzają zamek. Ważne jest również zapewnienie posiłków dla gości zamkowego hotelu. Uruchomiony w zeszłym roku hotel ma coraz liczniejszą klientelę. Warto o nią zadbać. Pozostaje też możliwość organizowania imprez na zamówienie.


    Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

    Komentarze

    Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Gminy w Kujawsko-Pomorskiem