Kalafiory i brokuły

    Kalafiory i brokuły

    (bd)

    Gazeta Pomorska

    Aktualizacja:

    Gazeta Pomorska

    Smakują wszędzie - w Londynie, Moskwie, w Nowym Jorku.

    Na polach warzywnych Osieka i okolic oraz Miesiączkowa plantatorzy zbierają owoce swojej pracy. Oczywiście przy pomocy pracowników sezonowych. Ważny jest bowiem termin.


    Warzywa trafiają do "Unifreeze", gdzie są mrożone i pakowane. Ale tylko w duże worki. Dalej już martwią się kontrahenci.


    - Brokuły wysyłamy do Anglii, Francji, bezpośrednio do Moskwy. Kalafior także do Anglii, do Moskwy, ale i do Stanów Zjednoczonych. Tam są przepakowywane i, jak wieść niesie, trafiają do placówek gastronomicznych - objaśnia aktualny stan prac Sławomir Krajnik, szef "Unifreeze".


    Zdaniem plantatorów zbiory są dobre. Łącznie, ponad 3000 ton brokułów i kalafiorów trafi na stoły Amerykanów, Francuzów, Rosjan.


    Rozpowszechnianie niniejszego artykułu możliwe jest tylko i wyłącznie zgodnie z postanowieniami „Regulaminu korzystania z artykułów prasowych” i po wcześniejszym uiszczeniu należności, zgodnie z cennikiem.

    Komentarze

    Na razie brak komentarzy, Twój może być pierwszy.

    Najnowsze wiadomości

    Zobacz więcej

    Dzieciaki gotują na Święta

    Gminy w Kujawsko-Pomorskiem

    1 3 4 5 ... 20 »