- Celem imprezy była w szczególności promocja ryby, zachęcenie do spożywania ryb przez cały rok pod różną postacią - relacjonuje Katarzyna Szczepaniak z KPODR w Minikowie. - Odbyły się liczne się pokazy kulinarne w wykonaniu restauratorów. Potrawy z ryb promowały firmy i restauracje, między innymi: Gospodarstwo Rybackie w Ślesinie, Lokalna Grupa Rybacka Krajna i Pałuki, Zespół Pałacowo-Parkowy z Sypniewa, firma Bankiet Wiesław Królak. Przygotowano między innymi karpia duszonego w szarym polskim sosie, szczupaka faszerowanego, jesiotra duszonego z borowikami z nutą szafranu. Pan Jan Bagrowski z Gospodarstwa Rybackiego w Ślesinie zaprezentował pokaz filetowania karpia - wymienia pracownica ODR-u.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Słowa Justyny Kowalczyk rok po śmierci męża. Zdradziła, jak wygląda jej życie
- Maciej Dowbor drży o swoją pracę w Polsacie?! Wyjawił nam prawdę o swoich KREDYTACH
- Rafał Mroczek tworzy wymarzony dom. Będzie kosztować krocie [TYLKO U NAS]
- Andrzej Zieliński pocałował brata po śmierci. To stało się potem. "Trudno uwierzyć"