MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Tydzień golonki w hotelu Mercure

Redakcja
fot. Lech Kamiński
Golonka to przysmak, w którym bez zwątpienia można się zakochać. W toruńskim hotelu Mercure degustowano tę pyszną

Golonka z borowikami, golonka po bawarsku, a nawet golonka po toruńsku, czyli z rodzynkami i z sosem piernikowym.

Golonki pod wszystkimi postaciami to prawdziwy rarytas dla naszego żołądka.

Torunianie najczęściej jednak chwalą tę tradycyjną z chrzanem i z piwem do popicia.

Nie bez powodów mówi się o golonce, że jest kaloryczną bombą. Tylko w 100 gramach golonki zawartych jest prawie 300 kcal, około 25 gram tłuszczu i około 19 gram białka zwierzęcego.

Najważniejszy jest smak, który jest jedyny i niepowtarzalny - mówi z-ca szefa kuchni hotelu Helios Grzegorz Stawicki.

Dni golonki potrwają do wtorku 24 lutego.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska