Tomasz Welter, doświadczony szef kuchni i trener kulinarny był ekspertem podczas warsztatów wielkanocnych w Grucznie. Zrobił majonez i chrzan.
Majonez powstał na oleju rydzowym. Nie jest to olej z grzybów, lecz z nasion lnianki siewnej. Ma złotą barwę i orzechowy smak.
Olej, który wykorzystał pan Tomasz, był z dodatkiem różnorodnych ziół. Jeszcze inne pojawiły się później w majonezie. Majonez Tomasza Weltera nie zawierał jaj, za do dodatek jogurtu greckiego.
Chrzan też powstał bez żółtek. Tomasz Welter zrobił podstawową wersję – z dodatkiem cytryny i śmietany.
Jak zrobić lekki majonez i chrzan? Zobaczcie w naszej galerii.
Precz z Zielonym Ładem! - protest rolników w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Rafał Mroczek wziął ślub z ukochaną! Cichopek i Kurzajewski pokazali zdjęcia z wesela
- Sprawdziliśmy, jak będzie wyglądać dziecko Krzan i jej ukochanego. Sama słodycz!
- Amerykanie wycenili Alicję Bachledę-Curuś. Takiej fortuny nikt się nie spodziewał
- Zapendowska nie była idealną matką. Takie błędy popełniła przy wychowywaniu córki