Tradycyjnie, przed Bożym Narodzeniem, Akademia Szkolnictwa AS zaprosiła inowrocławian do Manufaktury św. Mikołaja. To szczególne miejsce, zwłaszcza dla tych, którym bliskie są kujawskie smaki i zapachy związane z nadchodzącymi świętami. W tym roku uczniowie AS-a, pod okiem swych nauczycieli zawodu, przygotowali wspaniałe potrawy, które powinny znaleźć się na wigilijnym stole. Podstawowym składnikiem znacznej ich części był śledź, przygotowany na kilka, a nawet kilkanaście sposobów. Co ważne, każdy mógł nie tylko skosztować tych wspaniałości, ale także otrzymać przepis na ich przygotowanie. Nie zabrakło też ciast, piernikowych serc, choinek i chatek. Był pasztet i pierogi. A ponieważ szybkimi krokami zbliża się sylwester, uczennice fryzjerskiego fachu zaprezentowały "odjazdowe" fryzury.
Wideo
Reklamy "na celebrytę" - Pismak przeciwko oszustom
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!