Wielki kocioł i ogromna patelnia, byk z rożna i szereg stoisk - to wszystko ma przekonać, że nasze mięso jest warte tego, żeby po nie sięgać. Przez żołądek do serca w oba weekendowe dni 10-11 września starają się dotrzeć kucharze i koła gospodyń wiejskich. Kto wybrał się na Stary Rynek, mógł wziąć udział w warsztatach kulinarnych, skorzystać z praktycznych porad i oczywiście skosztować przygotowanych pyszności. Byk się dopiekał, by być gotowy ok. 15:00 i wówczas przyszedł czas na poczęstunek.
Poza strefami kulinarnymi, była i Mięsna Wszechnica m.in. z poradami dietetyków oraz Strefa dla dzieci, czyli Zagroda Młodych Hodowców. O tym, że w mięsie siła - tak brzi hasło przewodnie akcji - przekonywały prezentacje spotrowe i pokazy akrobatyczne.
W południe naukowcy i producenci rozpoczęli 2-godzinną konferencję w ratuszu "Szanse i zagrożenia dla polskiego przemysłu mięsnego". Po Starym Rynku przechadzali się Łuczniczka z Kopernikiem oraz szczudlarze.
Kujawsko-Pomorską Strefę AGRO znajdziesz na Facebooku - dołącz do nas!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Ostra balanga Szwed po finale "TTBZ". Tak potraktowała prezenty od fanów [ZDJĘCIA]
- Dom reżysera wystawiony na sprzedaż za 1,5 miliona złotych. W tle rodzinny dramat
- Ile dać na komunię? Roksana Węgiel komentuje. Wspomniała o kopertach pieniędzy
- Skrzynecka WYLECI z "TTBZ"?! Mamy sensacyjne przecieki: "NIKT JEJ TAM NIE CHCE"