Niektórzy mówią już o modzie na sushi. Popularność tej japońskiej potrawy rośnie w błyskawicznym tempie. I trudno się dziwić. Sushi to nie tylko nietypowy smak, który można wzbogacać różnymi warzywami. Ten niewielki wałeczek ryżu zawiniętego w tak zwane nori (wodorost) stanowi źródło cennych witamin. Głównie z uwagi na rybę, która dostarcza organizmowi pełnowartościowego białka i nienasyconych kwasów tłuszczowych. Z kolei wasabi, bardzo ostry sos, którym delikatnie smaruje się nori, ma właściwości grzybo- i bakteriobójcze. Algi morskie dostarczają natomiast witamin (C, E, B).
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Cichopek nie była pierwsza? Kurzajewski miał już się rozwodzić lata temu!
- Jolka z "Niani" zniknęła z show biznesu. Wiemy, co stało się z Iwoną Wszołkówną
- Grzeszczak promuje singiel NOGAMI DO NIEBA. O mały włos od wpadki [ZDJĘCIA]
- Torbicka kontra Derpienski na Festiwalu w Cannes. Cicha elegancja czy róż i cekiny?