- Starogrodzkie powidła, ziemniaki z olejem tłoczonym na zimno z rzepaku państwa Rutkowskich, które podbijają Polskę i wychylają się na Europę, słodkie wypieki pań z KGW i chleb ze smalcem, grochówka i kiełbaski z grilla - tym częstowano uczestników dożynek.
Rozstrzygnięto konkurs na słodkie i kwaśne przetwory. Tych pierwszych wpłynęło 20, drugich - 26.
Kwaśne:
1. Danuta Belska - "żyleta" - górki z czosnkiem, 2. Eugenia Lewandowska - ogórki z curry, 3. Elżbieta Łukasik - sałatka wielowarzywna, Marzena Dąbrowska - fasolka z papryką
Słodkie:
1. Irena Gubernak - konfitura z jeżyn, Elżbieta Mazela - dżem malinowy, Elżbieta Mazela - dżem porzeczkowy
Czytaj e-wydanie »Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Pogrzeb Jacka Zielińskiego wydarzeniem ostatnich lat. Koncerty jak na festiwalu
- Zborowska pokazała, co zrobił z nią poród. Nie zgadniecie, kogo za to wini [FOTO]
- Ostra balanga Szwed po finale "TTBZ". Tak potraktowała prezenty od fanów [ZDJĘCIA]
- Dom reżysera wystawiony na sprzedaż za 1,5 miliona złotych. W tle rodzinny dramat