Są to jajka faszerowane szynką z sosem orzechowym według pomysłu Alicji Nowak z Czarmunia koło Więcborka
Porcja na cztery osoby
4y jaja ugotowane na twardo
wyjąć żółtka
2 łyżki keczupu
2 łyżki majonezu
1 łyżeczka oleju
Wszystko dobrze utrzeć, potem dodać 1 łyżkę szczypioru i 2 plastry pokrojonej w drobną kosteczkę szynki. Wszystko razem połączyć i wypełnić połówki białek i pokryć sosem orzechowym (2 łyżki majonezu, 2 łyżki keczupu, 2 łyżki drobno posiekanych orzechów włoskich dobrze wymieszać , zostawić na 15 minut do zgęstnienia o polać jajka)
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Karolina Gilon wdzięczy się do Edwarda Miszczaka. Boi się, że straci pracę
- Katarzyna Figura rzadko widuje się z córkami, ale jest z tego bardzo dumna
- Na co Anita Sokołowska przeznaczy wygraną? Zaskakująca odpowiedź jej partnera
- Edward Miszczak w ogniu pytań! Brakuje mu słów w rozmowie o Dagmarze Kaźmierskiej