Składniki:
- 1 słoiczek podgrzybków marynowanych firmy NASZA CHATA
- 3 korniszony
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 czerwona cebula
- 1 łyżeczka cukru
- 3 łyżki octu jabłkowego
- Ok. 3 łyżek posiekanego koperku
- 4-5 filetów śledziowych
- Koperek, pieprz- do podania
Grzybki i ogórki zmiksuj lub bardzo drobno posiekaj. Połącz posiekanym szczypiorem, majonezem i jogurtem. Dodaj (wcześniej wymoczone), pokrojone w mniejsze kawałki filety śledziowe. Połącz, ewentualnie dopraw do smaku.
Cebulę pokrój w bardzo cienkie piórka, zalej octem, dodaj cukier, odstaw na kwadrans.
Na śledziach w sosie ułóż czerwoną cebulę i koperek, oprósz świeżo mielonym pieprzem.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?