MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Śledź i chleb w Kuchennych rewolucjach. Co się zmieniło? [OPINIE, MENU]

kad
W menu restauracji Śledź i chleb królują ryby.
W menu restauracji Śledź i chleb królują ryby. Piotr Kallalas
W pierwszym odcinku nowego sezonu "Kuchennych rewolucji" zobaczymy metamorfozę restauracji Granola. Od teraz jest to Śledź i chleb.

Restauracja Śledź i chleb w "Kuchennych rewolucjach"

W samym centrum Gdyni znajduje się restauracja Granola. Prowadzi ją pan Darek, który wcześniej odpowiadał za duży zakład gastronomiczny i bar mleczny.

>> Najświeższe informacje z regionu, zdjęcia, wideo tylko na www.pomorska.pl <<

Bardzo zróżnicowane menu, które co chwile się zmieniało, nie przyciągało klientów. Również problemy z kucharzami nie pomogły, a sytuacja finansowa lokalu była coraz gorsza. Wezwano więc Magdę Gessler.

Fani Kuchennych Rewolucji - dołączajcie do grupy ;)

Jeśli jesteście ciekawi, jak przebiegały "Kuchenne rewolucje" w lokalu Granola - koniecznie zobaczcie ten odcinek. Rewolucje w lokalu Granola będzie można oglądać w najnowszym sezonie Kuchennych rewolucji, które już od 22 lutego 2018 pojawią się na antenie TVN jak zwykle co czwartek o godz. 21.30.

Wszystkie odcinki Kuchennych rewolucji, również te z nowego sezonu, a więc i ten kręcony w lokalu Granola można oglądać online w internecie na player.pl.

Opinie o restauracji Śledź i chleb

"Zamówiliśmy żurek na wędzące (żona stwierdziła, że lekko za słony, ale dzieciaki wcinały że smakiem), na drugie danie żona zamówiła złociste (smażone) śledzie z puree ziemniaczanym - były smaczne. Dla syna zamówiliśmy kurczaczki z frytkami zjadł wszystko, tak więc stwierdzam, że były ok. Ja zamówiłem zupę rybna, która była pyszna. Syta, duże kawałki ryby i mocno doprawione....w moim typie. Na drugie zamówiłem sobie zapiekankę pani Magdy, również była smaczna".

"Śledzik w oleju super, ale dorsz smażony to petarda. Pozdrawiam".

"Smaczne przystawki, polecam. Wkrótce wybieram się obiad".

"Polecam śledzia w oleju. Obsługa super".

[*]śledź po kaszubsku z chlebem - 11 zł
[*]kokilka pasty z ryb wędzonych - 12 zł
[*]deska śledzi - 19 zł
[*]siekany tatar za śledzia - 16 zł
[*]zapiekanka śledziowa - 23 zł
[*]smażony filet z dorsza z masłem - 27 zł
[*]złociste tuszki regionalnego śledzia - 23 zł
[*]delikatny łosoś z grilla otulony boczkiem - 35 zł
[*]policzki wołowe - 33 zł
[*]wątróbka drobiowa z jabłkiem i cebulą - 19 zł
[*]delikatna polędwiczka wieprzowa - 30 zł
[*]strudel jabłkowy z gałką lodów - 8 zł

Zobaczcie także inną restaurację, która będzie bohaterem nowego sezonu Kuchennych rewolucji Magdy Gessler:

Właściciele Białej Karczmy, która właśnie przeszła Kuchenne rewolucje, pochwalili się na Facebooku metamorfozą wnętrza i nowym menu wprowadzonym przez Magdę Gessler. Zobaczcie, jak wygląda Biała Karczma po Kuchennych rewolucjach!Wideo: Magda Gessler o „Kuchennych rewolucjach”: Mamy 67% udanych rewolucji, to wielki sukces dla całej polskiej gastronomiiźródło: przeAmbitni.pl/x-news

Odmieniona Biała Karczma po "Kuchennych rewolucjach" [zdjęcia]

Wideo: Kuchenne rewolucje | Nowy sezon | Zwiastun

źródło: TVN/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska