Ogórki małosolne są twarde, chrupiące i pełne aromatu. Ogórki małosolne są prawdziwą bombą witamin: C, B, K, E oraz minerałów: potasu, magnezu, miedzi, wapnia, żelaza. Do tego są niskokaloryczne: 100 gram to tylko 12 kalorii!
Koniecznie przeczytaj:Takie są skutki picia wody z ogórków kiszonych. Zobacz i już nigdy jej nie wylejesz
Cenne składniki odżywcze przenikają do zalewy, dlatego jest ona równie wartościowa, jak same kiszone ogórki. Picie wody z ogórków to znany od lat i sprawdzony sposób na kaca, ale spożywana w nadmiarze może zaszkodzić, ponieważ zawiera mnóstwo soli.
Probiotyki zawarte w ogórkach małosolnych i kiszonych uzupełniają florę jelitową, korzystnie wpływają na trawienie i wchłanianie pokarmów, zapobiegają zaparciom, są doskonałym wsparciem podczas zażywania antybiotyków.
Ogórki małosolne, jak wszystkie kiszonki, wpływają pozytywnie na stan całego organizmu – dbają o zdrowie i urodę, odporność i dobre samopoczucie psychiczne. Smakują wyśmienicie, gaszą pragnienie, wyrównują poziom elektrolitów.
Oto dlaczego warto jeść ogórki małosolne
W galerii poniżej zobaczcie, kto nie może jeść ogórków małosolnych:
Ekspresowa pizza z cukinii
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Czy to Edzia z "Królowych życia" pomogła w obnażeniu Dagmary? Jest jeden szczegół
- Jak mieszka Paulina Sykut-Jeżyna? Ma balkon o powierzchni nowej kawalerki [ZDJĘCIA]
- Popek na tronie z pustaków. Tak żyje po odejściu z "Pytania na Śniadanie" [ZDJĘCIA]
- Narożna przeszła poważną operację. Latami ukrywała dolegliwości po porodzie