Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Restauracja pod Prosiakiem po Kuchennych Rewolucjach. Co zmieniła Magda Gessler? [OPINIE, CENY, MENU]

mw-g
Restauracja pod Prosiakiem czyli dawna restauracja Colloseum w Tychach wzięła udział w programie Kuchenne Rewolucje
Restauracja pod Prosiakiem czyli dawna restauracja Colloseum w Tychach wzięła udział w programie Kuchenne Rewolucje
Restauracja pod Prosiakiem czyli dawna restauracja Colloseum w Tychach wzięła udział w programie Kuchenne Rewolucje. Jak zmieniła się restauracja po wizycie Magdy Gessler? Co pojawiło się w menu Restauracji pod Prosiakiem? Jakie ceny obowiązują w lokalu i jakie opinie o Restauracji pod Prosiakiem mają jej goście? Sprawdźcie!

Restauracja pod Prosiakiem Kuchenne Rewolucje

Restauracja Colloseum potrzebowała pomocy Magdy Gessler i Kuchennych Rewolucji.

Lokal mieści się na obrzeżach Tychów, kilka kroków od Jeziora Paprocińskiego, w malowniczej, leśnej scenerii. Problem w tym, że nie każdy mieszkaniec wybierający się w te okolice na spacer, trafia właśnie do niej na włoski obiad. Goście wpadają tutaj tylko w weekend, kiedy to Colloseum zmienia się w dyskotekę.

Jeśli jesteś fanem Magdy Gessler i Kuchennych rewolucji, zobacz koniecznie:

Lokalem zarządza rodzeństwo: wymagająca Jola i osiem lat młodszy Michał. Niestety, brat z siostrą obwiniają siebie nawzajem o brak klientów i rosnące długi. Przestali nawet ze sobą rozmawiać. Coraz częściej myślą o zamknięcie restauracji. Uważają ją za swoją największą życiową porażkę.

Jedyną szansą rodzeństwa i ich restauracji Colloseum jest Magda Gessler i jej Kuchenne Rewolucje. Jednak nie zawsze wystarczy zmiana menu czy wystroju. Colloseum ma o jednego właściciela za dużo. Niestety, żeby Kuchenne Rewolucje się udały, ktoś musi zrezygnować. Tylko kto?

Nie dla wszystkich jednak Kuchenne rewolucje zakończyły się szczęśliwie. Oto wybrane restauracje, które - pomimo udziału w programie - zostały zamknięte. Ciekawi Cię dlaczego? Sprawdź na kolejnych slajdach (naciśnij strzałkę w prawo na klawiaturze lub na zdjęciu).

Nie pomogła nawet Magda Gessler. Te restauracje są zamknięte...

Restauracja pod Prosiakiem - opinie po Kuchennych Rewolucjach

Restauracja pod Prosiakiem, znana wcześniej jako restauracja Colloseum, miała aspiracje być restauracją polsko-włoską. Magda Gessler przekonała właścicielkę, że powinna z tych aspiracji zrezygnować, nie mając nawet rodowitego Włocha w kuchni i postawić na coś, na czym się zna. Właścicielka najlepiej znała się na kuchni śląskiej, ale wydawała się jej ona zbyt prosta, by serwować ją gościom. Postanowiła jednak pani Gessler zaufać. Zmieniła menu, zmieniła nazwę na Restauracja pod Prosiakiem i jest bardzo zadowolona. Jako lokal kultywujący śląską tradycję, Restauracja pod Prosiakiem znalazła się na kulinarnym szlaku "Śląskie smaki".

Zawsze najlepiej osobiście wybrać się do restauracji, by samemu wyrobić sobie o niej opinię. Jeśli jednak nie mieliście jeszcze okazji zjeść w Restauracji pod Prosiakiem, poznajcie opinie klientów na temat Restauracja pod Prosiakiem po Kuchennych Rewolucjach (pisownia oryginalna, opinie nie muszą być zgodne ze stanowiskiem redakcji):

- Jedzenie dobre, duży wybór posiłków. Czas oczekiwania adekwatny do rodzaju potrawy. Generalnie polecam - pisze Natalia.

- Smakowita kuchnia śląska. Restauracja ze stale bardzo smacznym jedzeniem. W milej okolicy (spacer " po" moze byc dodatkowa atrakcja). Wystroj nie jest najlepsza strona lokalu (choc tp przeciez kwestia gustu) ale wszystko co w karcie - godne polecenia - komentuje Wojciech.

- Miejsce bardzo ładne, w zacisznym miejscu otoczonym zielenią. Bardzo ciekawy wystrój, z dbałością o każdy szczegół. Jedzenie pyszne, czas oczekiwania w porządku. Jedyne co było kiepsko przemyślane to podanie zup w wielkich misach do samodzielnego nalewania. W sytuacji kiedy każdy zamówił inną zupę, prawie nie starczyło miejsca na stole... Kiepski pomysł. - uważa Ewelina.

- Miejsce fajne, jedzenie pyszne, natomiast obsługa i czas oczekiwania to totalna porażka. Kawiarenka niestety jak dla mnie okazała się być niewypałem. Ciasta mało smaczne, sałatka owocowa wyglądała mało apetycznie. Moim zdaniem przeciętnie. Są lepsze tego rodzaju lokale w Tychach - podsumowuje Monika.

Wideo: Magda Gessler o "Kuchennych rewolucjach"

Restauracja pod Prosiakiem - ceny po Kuchennych Rewolucjach

W menu Restauracji pod Prosiakiem po Kuchennych Rewolucjach Magdy Gessler zagościły dania kuchni śląskiej. Prezentujemy wybrane dania wraz z cenami po Kuchennych Rewolucjach:

  • barszcz z krokietem - 14 zł
  • wodzionka - 9 zł
  • zapiekanka wiejska - 25 zł
  • perliczka w żurawinowej odsłonie - 39 zł
  • pierogi z kaczki w sosie grzybowym - 25 zł
  • królik w rozmarynie - 39 zł
  • bryzol z polędwicy wołowej - 41 zł
  • krem z pietruszki z curry - 12 zł
  • sernik wiedeński w czekoladzie - 12 zł

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska