Reprezentacja Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Kowalu zajęła II miejsce w konkursie „Najlepszy Produkt Spożywczy Pomorza i Kujaw”, zorganizowanym 19 bm. przez urząd marszałkowski wspólnie ze Stowarzyszeniem Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego w Toruniu. Uczniowie Maciej Bryliński i Gabriela Pawłowska, pod czujnym okiem nauczycielek bloku żywienia, Andżeliki Kopczyńskiej i Anny Kopackiej, przygotowali: miodownik, ciasteczka owsiane na miodzie, drób otulony miodem oraz żeberka w miodzie z suszonymi owocami. To żeberka dały im II miejsce, to one zasmakowały kapitule oceniającej konkursowe potrawy. Tegorocznej rywalizacji konkursowej wzięło udział 14 zakładów przetwórczych, które poddały pod ocenę jury 25 produktów oraz 6 restauracji, w tym 3 warsztaty szkół gastronomicznych, które przygotowały do konkursu 15 produktów i potraw. Celem konkursu było m.in. wyłonienie i promocja produktów spożywczych wysokiej jakości wytwarzanych na terenie naszego województwa, otwieranie nowych rynków zbytu oraz propagowanie różnorodności produktów spożywczych.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Ksiądz ze "Złotopolskich" wybrał sutannę, bo kochał się w mężczyźnie?!
- Porwała Mateuszka w "M jak Miłość". Nieznana historia Joanny Kasperskiej
- Aktorka Lena Góra prawie pokazała widowni obnażony dekolt! To działo się na scenie
- Maffashion i Michał mają wspólne plany po "TzG". To sporo mówi o ich relacji