Pigwa jest często używana do produkcji dżemów, konfitury, przecierów i musów, które mogą być później wykorzystywane do smarowania pieczywa, naleśników czy dodawane do jogurtów.
Możemy z niej również przygotować likier bądź nalewkę. Pigwa jest składnikiem pysznych kompotów, najczęściej jednak przerabiana jest na sok, który później może być dodatkiem do herbatki dodającej nam odporności.
Takie są skutki jedzenia pigwy - tak wpływa na nasz organizm.
Pigwa do ciast? Sprawdzi się i tutaj, jednak wcześniej obrobiona, na przykład w postaci konfitury bądź smażona w cukrze.
Jedzenie pigwy, odpowiednio przerobionej, może korzystnie wpłynąć na kondycję naszego organizmu. Pamiętaj, że zanim wykorzystasz pigwę w jakikolwiek sposób, warto się upewnić, czy jest ona odpowiednio dojrzała, aby wydobyć najlepszy jej smak i konsystencję. Szczegóły w poniższej galerii.
Komary - co je wabi a co odstrasza?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Pogrzeb Jacka Zielińskiego wydarzeniem ostatnich lat. Koncerty jak na festiwalu
- Zborowska pokazała, co zrobił z nią poród. Nie zgadniecie, kogo za to wini [FOTO]
- Ostra balanga Szwed po finale "TTBZ". Tak potraktowała prezenty od fanów [ZDJĘCIA]
- Dom reżysera wystawiony na sprzedaż za 1,5 miliona złotych. W tle rodzinny dramat