- To duża porcja, czytelnicy mogą podzielić sobie proporcje na połowę. Ciasto może 2-3 tygodnie leżakować, a nawet miesiąc. Im dłużej leży, to też nabiera swojej mocy - tłumaczy pani Alina.
Składniki:
- 1 kg smalcu
- 3 kg mąki
- 1 kg i 2 szklanki cukru
- 2 opakowania amoniaku
- 2 proszki do pieczenia
- 5 opakowań cynamonu
- kopiasta łyżeczka mielonych goździków
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
Wideo