Organizatorzy czwartkowego festynu „Cuda wianki” mogą sobie powinszować sukcesu. Na plaży w Bysławiu kolejka do ruchańców z fjutem nie miała końca! Chodzi rzecz jasna o drożdżowe racuszki z sokiem z buraka cukrowego o konsystencji syropu. Poza degustacją przewidziane były również warsztaty, zatem wiele osób nauczyło się. jak pyszne ruchańce można przygotowywać w swoich domach. I nie były to jedyne kulinarne warsztaty. Wydarzenie to odbyło się w ramach projektu “PLAŻA - przyszłość, ludzie, animacja, życie, atmosfera” realizowanego w ramach programu Lokalne Partnerstwa PAFW. Współorganizatorem festynu o magicznej nazwie „Cuda wianki” i „Ruchańce z fjutem” byli Małgorzata i Grzegorz Oparkowie, którzy działają na rzecz fundacji „Cuda wianki” oraz „Warsztatowni Matyldowej”.
Zakaz krzyży w warszawskim urzędzie. Trzaskowski wydał rozporządzenie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- O tej relacji Rosiewicza i Villas nikt nie wiedział. Prawda wyszła na jaw teraz
- Roxie obwieszona Chanel wybierała obrączki z Kevinem. Mieli wyjątkowe towarzystwo
- Foremniak obnaża sfatygowane stopy. Mogła oszczędzić nam takich widoków? [FOTO]
- Pogrzeb Jacka Zielińskiego wydarzeniem ostatnich lat. Koncerty jak na festiwalu