MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2016. Agromlecz stawia na tradycyjne "Masło Ekstra " [zgłoszenie]

(d-ka)
Przedsiębiorstwo Agromlecz w Lipnie to stały uczestnik naszej rywalizacji. W tym roku promuje "Masło ekstra". Produkuje je tradycyjną metodą z najlepszych surowców pochodzących od rolników z powiatu lipnowskiego.

Masło z Agromleczu jest naturalne, nie zawiera konserwantów, ma 82 proc. tłuszczu.bogate źródło energii, witamin oraz kwasów tłuszczowych. Ma smak, zapach i kolor charakterystyczny dla świeżego, wiejskiego masła.

Agromlecz produkuje jeszcze m.in.: Stołowe Śmietankowe, mix do kanapek, maślankę, jogurty, serek o smaku waniliowym, twarogi i śmietankę o 30 proc. zawartości tłuszczu. Za swoje wyroby był wielokrotnie nagradzany, np. w naszym plebiscycie.
Posiada ponad 20-letnią tradycję. Zajmuje się w głównej mierze skupem i przetwórstwem mleka. To mleczarnia średniej wielkości. Dla poprawienia jakości produktów oraz wydłużenia terminu ich przydatności do spożycia, spółka zmodernizowała zakład - wymieniła w nim wszystkie urządzenia. Skorzystała przy tym pomocy unijnych pieniędzy.

Zapraszamy także inne firmy do udziału w dziewiątej edycji plebiscytu "Nasze Dobre z Kujaw i Pomorza 2016. Znak jakości Gazety Pomorskiej".

Tradycyjnie wskażemy wzorowe marki z regionu. W tym roku przyjmujemy zgłoszenia artykułów spożywczych w następujących kategoriach: mięso i wędliny, pieczywo, nabiał, produkty ekologiczne, przetwórstwo i cukiernictwo. To propozycja dla przedsiębiorców na terenie objętym zasięgiem naszej gazety. Wystarczy, że wypełnią zgłoszenie i przekażą naszemu przedstawicielowi.

Laureatów wybiorą najlepsi fachowcy z branży: Maciej Gon-cerzewicz, szef kuchni Restauracji Sowa w Bydgoszczy (przewodniczący kapituły), Krzysztof Bielawski, szef kuchni z Torunia, Sebastian Ferenc, szef kuchni City Hotelu w Bydgoszczy, Agata Jędraszczak, właścicielka szkoły gotowania i platformy kuchniaagaty.pl, Marcin Szukaj, współwłaściciel Restauracji Kuchnia w Bydgoszczy - szef kuchni. Nasi eksperci przygotują - z dostarczonych artykułów - dania i je ocenią. Powstanie też unikatowy przepis z produktów laureata do używania w celach promocyjnych.

Jak w poprzednich latach, swój tytuł przyznają również nasi Czytelnicy i Internauci.

Zgłoszenia przyjmuje i informacji na ten temat udziela Grzegorz Zajączkowski, tel. 697 770 279, e-mail: grzegorz. [email protected].

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Strefa Biznesu: Inflacja będzie rosnąć, nawet do 6 proc.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska