Składniki:
- 1 opakowanie filetów z morszczuka firmy Abramczyk
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 2 łodygi selera naciowego
- 0,75l passaty pomidorowej
- 1 łyżka melasy (lub cukier do smaku)
- 1/3 szklanki oliwek
- 1/4 szklanki kaparów
- 2 łyżki oliwy
- 2 gałązki bazylii
- Sól, pieprz
Na patelni rozgrzej oliwę, podsmaż na niej drobno posiekaną cebulę, czosnek, a następnie seler. Do warzyw wlej passatę pomidorową, dodaj kapary, rozdrobnione oliwki i gałązki bazylii. Dopraw melasą (cukrem), gotuj aż sos zgęstnieje.
3/4 sosu przełóż do naczynia do zapiekania. Na wierzchu ułóż filety morszczuka, na każdy filet zaś- łyżkę sosu pomidorowego. Skrop oliwą. Zapiekaj ok. 15 minut w temp. 220 st C.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Wachowicz odwiedziła miejsce swojego ślubu! Co na to mąż? Wszystko nagrały kamery
- Która się ubiera, a która "przebiera"? Projektant wziął pod lupę gwiazdy po 50-tce
- Bronisław Cieślak przed śmiercią wyznał prawdę o Cieślak i Miszczaku. Chwyta za serce
- Iza Krzan pokazała się tak, jak stworzył ją Bóg. Na ten widok opadną wam szczęki