3 szklanki rodzynek, szklanka migdałów, 2 jajka, żółtko, szklanka cukru, pół szklanki mąki, skórka pomarańczowa, andruty.
Utrzeć w makutrze żółtka z cukrem, dodać mąkę i stale ucierając dodawać bakalie i skórkę, Do doskonale utartej masy dodać ubite na sztywną pianę białka i delikatnie wymieszać. Na posmarowanej masłem blasze ułożyć andruty, posmarować grubo masą i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec na małym ogniu do zrumienienia.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Znaleźliśmy Joannę z "Ballady o lekkim zabarwieniu erotycznym". Co dziś robi?
- Chotecka i Pazura wymodlili sobie dziecko. Dali córce specjalne imię
- Tak Chyra spędza czas z małym synkiem! Dziecko jadło kurczaka z reklamówki | ZDJĘCIA
- Karolina Gilon wdzięczy się do Edwarda Miszczaka. Boi się, że straci pracę