SKŁADNIKI
- 1 filet z łupacza
- sól, pieprz
- olej lub masło do smażenia
SKŁADNIKI NA SOS KREWETKOWY
- 1 szklanka krewetek
- 1/2 szklanki małych pieczarek
- 1 szklanka śmietanki kremówki
- 1/3 szklanki białego wina
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oleju
- sól, pieprz (do smaku)
PRZYGOTOWANIE
Pieczarki (muszą być naprawdę małe) usmaż na złoto na oleju z dodatkiem rozdrobnionego ząbka czosnku. Zdejmij z patelni. Dodaj krewetki i krótko obsmaż. Wlej wino, następnie odparuj. Ponownie dodaj pieczarki, wlej śmietankę i gotuj na sporym ogniu do czasu, aż sos zgęstnieje. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj na ciepłych, świeżo usmażonych filetach łupacza z dodatkiem natki pietruszki oraz cząstek cytryny.s
UWAGA KONKURS: Sprawdź szczegóły!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Pogrzeb Jacka Zielińskiego wydarzeniem ostatnich lat. Koncerty jak na festiwalu
- Zborowska pokazała, co zrobił z nią poród. Nie zgadniecie, kogo za to wini [FOTO]
- Ostra balanga Szwed po finale "TTBZ". Tak potraktowała prezenty od fanów [ZDJĘCIA]
- Dom reżysera wystawiony na sprzedaż za 1,5 miliona złotych. W tle rodzinny dramat