Składniki:
- 1 filet łososia
- 3 łyżki soli gruboziarnistej
- 1 łyżeczka suszonego rozmarynu
- 1 łyżeczka suszonego czosnku niedźwiedziego
- 2 łyżki masła klarowanego
- pęczek zielonych szparagów
- 1 łyżka oliwy
Sos:
2 korniszony
2 łyżki masła
1 pęczek koperku
2-3 ugotowane na twardo jajka
W rondelku podgrzej masło, dodaj drobno posiekane korniszony i jajka, dodaj koperek i zagotuj.
Sól rozdrobnij w moździerzu z suszonymi ziołami, przypraw nią filet łososia. Rybę smaż przez 3 minuty z każdej strony, rozpoczynając od strony ze skórą.
Szparagi skrop oliwa, obsmaż krótko na patelni grillowej.
Rybę ułóż na grillowanych szparagach, polej sosem jajecznym z koperkiem.
Maturzyści zakończyli rok szkolny. Czekają na nich egzaminy maturalne
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Nagrali dzikie pląsy Nataszy Urbańskiej. Coś jej wystawało spod sukienki...
- Eleni od trzydziestu lat żyje bez córki. Jej grobu można nawet nie zauważyć
- Kurdej-Szatan wraca do TVP! To już pewne, szykują dla niej coś specjalnego
- Były ukochany Maryli nieźle się urządził! Jasiński mieszka lepiej niż ona! | ZDJĘCIA