Domek z piernika na Boże Narodzenie. Ekspertka ujawnia przepis na wypiek z piernika
- Chciałabym, aby domki z piernika były nie tylko inspiracją do ich budowy, ale również do tego, jak możemy patrzeć na otaczający nas świat i ludzi - mówi...
Żywność w płynie, owady na talerzu i bezmięsne dania gotowe. Ekspertka zdradza trendy
Polacy biorą pod uwagę, że kiedyś będą mogli lub będą musieli spożywać owady, ale się do tego nie kwapią – stwierdza Magdalena Malutko, właścicielka agencji...
Ekspert obala mit dotyczący wina. Rozmowa o kulturze picia wina w Polsce
Wino może podkreślać smak potraw, może też je uszlachetnić. Kuba Janicki wraz z przyjaciółmi napisał książkę poszerzającą wiedzę na temat wina. Porozmawialiśmy...
Justyna Musiorska spod Więcborka pasję do sztuk pięknych przekłada na torty [zdjęcia]
Marzyła o studiach na Akademii Sztuk Pięknych, została rolniczką. Justyna Musiorska z Runowa Kolonii swoją pasję artystyczną przekłada na pieczenie tortów....
W Norwegii króluje dorsz i baranina. Rozmowa z ekspertką o kuchni norweskiej
Magdalena Tomaszewska-Bolałek to badaczka kultury i kierowniczka wydziału Food Studies na SWPS. Jej książki kulinarne były nagradzane w konkursie Gourmand World...
Chcesz zrezygnować z jedzenia mięsa? Weganin wskazuje powody do zmiany diety
Dieta wegańska to dla wielu osób wciąż ekstremalny sposób odżywiania. „Współcześnie dieta roślinna nie wiąże się z wielkimi wyrzeczeniami” – stwierdza Orestes...
Kuchnia Grecji odkrywana na nowo. Bartek Kieżun wspomina deser na pożegnanie Aten
- Ateny to historia ludzkości i miejsce spotkań – stwierdza Bartek Kieżun, podróżnik, antropolog kultury, smakosz i autor książek o kuchni krajów...
„Kuchnia polska jest barokowa”. Rozmowa z Michałem Brysiem o gotowaniu z alkoholem
Michał Bryś dał się poznać szerszej publiczności jako prowadzący 6. edycję programu „Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” na antenie Polsatu oraz juror polskiej...
Popularna tłumaczka wydała książkę o historii wegetarianizmu. Impulsem była grahamka
Natalia Mętrak-Ruda, jest tłumaczką literatury anglosaskiej i włoskiej. To także dziennikarka kulinarna i doktorka kulturoznawstwa. Wiedzą na temat kulinariów...
Miss ziemi chełmińskiej i świeckiej świetnie radzi sobie w MasterChef [zdjęcia]
Wiktoria Wilmanowicz, 28-latka pochodząca z Chełmna, a mieszkająca pod Toruniem, dobrze radzi sobie w programie MasterChef w TVN.
Miss Ziemi Chełmińskiej i Świeckiej w programie Masterchef. Zobaczcie jej dzieła!
Wiktoria Wilmanowicz z Chełmna 11 lat temu została Miss Ziemi Chełmińskiej i Świeckiej 2011. Obecnie zobaczyć ją można w programie kulinarnym Masterchef. Jak...
Katarzyna Bosacka rezygnuje z przetworzonej żywności. Oto 9. znanych produktów
Katarzyna Bosacka pokazała, z jakich żywności należy zrezygnować, aby cieszyć się lepszym zdrowiem. Znana dziennikarka, prezenterka, autorka książek i...
Zaczęli od najmniejszej kawiarni w Polsce, teraz para z Ukrainy serwuje u nas ostrygi
Inna i Oleg Yarowy to małżeństwo pochodzące z Ukrainy. W Polsce mieszkają od 2016 roku. Swoją przyszłość związali z gastronomią. Zaczynali od prowadzenia...
Urodziny Roberta Makłowicza. Najlepsze momenty z programów. Zobacz ciekawostki
Robert Makłowicz wzbudza powszechną sympatię wśród Polaków. Trudno nie lubić wielbiciela gotowania, który ze znawstwem i poczuciem humoru opowiada o...
Batman i Myszka Miki do zjedzenia. Pani Agata tworzy jadalne dzieła sztuki na talerzu
Jedzenie nie musi być nudne! Doskonale widać to po pracach instagramerki o nicku @agatacutefood, która na co dzień jest wykładowczynią Śląskiego Uniwersytetu...
Adam Małysz robi ogórki małosolne. Internauci stworzyli żartobliwą nazwę
Adam Małysz to były skoczek narciarski z wielkimi sukcesami i kierowca rajdowy. Obecnie jest prezesem Polskiego Związku Narciarskiego. Na swoim profilu na...
Pierogi dla Lewego? Tak wygląda dieta Roberta Lewandowskiego i jego żony
„Lewy, oddam pierogi za twoją koszulkę” - zdjęcia transparentu z takim napisem obiegły świat. Kapitan reprezentacji Polski 7 sierpnia zadebiutował w Lidze...
Bartek Kieżun o kuchni Hiszpanii. Mamy przepis na tortillę de patatas
- Hiszpania to nie tylko kuchnia kurortów - mówi Bartek Kieżun, znany również jako Krakowski Makaroniarz, który od dawna rozwija swoje kulinarne zainteresowania...
Mistrz słowa Robert Makłowicz i jego najsłynniejsze teksty. Rozwiąż nasz QUIZ!
Robert Makłowicz jest cenionym kucharzem, podróżnikiem i publicystą. Widzowie kochają go za poczucie humoru, ogromny dystans do siebie, a także barwny język....
Rozmowa z kucharzem, który wywalczył wpisanie ukraińskiego barszczu na listę UNESCO
- Zezłościło mnie, że rosyjska propaganda chce zawłaszczyć barszcz ukraiński, dlatego zebrałem 700 stron informacji o nim i przekazałem je do UNESCO -...
Wielki mistrz Akademii Czekolady i jego arcydzieła. Guichon tworzy czekoladowe rzeźby
Amaury Guichon jest światowej sławy cukiernikiem i mistrzem rzeźbienia z czekolady, znanym m.in. z „Akademii Czekolady” Netflixa. Stworzone przez niego prace...
Makłowicz zdradził przepis na zielony chłodnik z ziemniakami. Idealna zupa na lato
Pyszny, aromatyczny chłodnik z zieleniny to propozycja Roberta Makłowicza na orzeźwiające danie na lato. Znany kucharz, autor kulinarnego vloga "Robert...
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano 2 dni temu w kategorii Materiały budowlane
Dodano 4 dni temu w kategorii Opieka nad starszymi
Dodano 4 dni temu w kategorii Rolety
Dodano 5 dni temu w kategorii Fotowoltaika