Dania z kurek. Czekamy na Wasze przepisy!
Kurek ponoć jest w bród. Po ostatnich deszczach rosną cudnie wielgachne, a przy tym są kruche i wilgotne. Takie kurki rosną w sosnowych lasach w głębokim mchu i...
Tamago, tofu i shitake [zagadka kulinarna]
"Kurkuma" w bydgoskiej "Drukarni" to chyba najbardziej egzotyczna restauracja w Bydgoszczy. To, co warzą kucharze z "Kurkumy" pochodzi jakby z innej...
Wojskowi kucharze w Brukseli
Na przystawkę podadzą: wędzonego łososia, grillowanego sandacza i gotowanego pstrąga. Wojskowi kucharze z regionu gotują w Brukseli!
Dania z grilla. Wypróbuj przepisy!
Lubimy grillować. Smakują na dania z grilla, czy są to mięsa, czy zwykła kiełbasa. Grillujemy warzywa i owoce. Z lubością wielką i z ogromnym mistrzostwem.
Rozmowy o jedzeniu z Danielem
Dziś o... naleśnikach. Mniam.
Odwiedziliśmy Zajazd pod grzybkiem
Restauracja, której charakterystyczną dekoracją jest weranda pod okazałym dachem w kształcie grzyba ma nowych właścicieli. Anna Schmidt i Mariusz Weddzel...
Smaczna kuchnia na lato [przepisy]
Lato kusi warzywami, owocami i daniami lekkimi, ale pełnymi urody. Oto kilka smakowitych letnich przepisów na potrawy light.
Adam Gessler gościł w Brzozie [wideo]
Znany kucharz Adam Gessler gościł w piątek (17 czerwca 2011 r.) na otwarciu SPA w hotelu w podbydgoskiej Brzozie.
Tam, gdzie rosną poroża i smakują filety z jelenia
To już słynny Francuz, Anthelme Brillat Savarin, autor "Fizjologii smaku" stwierdził : "powiedz mi co jesz, a ja ci powiem kim jesteś". Uważał zresztą, że...
Zagadka kulinarna
Zagadka kulinarna dla Czytelników Pomorskiej
Popularne
Najnowsze firmy
Dodano wczoraj w kategorii Opieka nad starszymi
Dodano wczoraj w kategorii Rolety
Dodano 2 dni temu w kategorii Fotowoltaika
Dodano 3 dni temu w kategorii Biura rachunkowe