MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Kuchenne Rewolucje Bistro Obora (Zajezdnia) Zielonki [MENU, OPINIE, CENY]

JJ
Kuchenne Rewolucje Bistro Obora (Zajezdnia) Zielonki [MENU, OPINIE, CENY, 23.08.2017]
Kuchenne Rewolucje Bistro Obora (Zajezdnia) Zielonki [MENU, OPINIE, CENY, 23.08.2017] Sławomir Kowalski
Tym razem Magda Gessler przeprowadziła Kuchenne Rewolucje w miejscowości Zielonki. Jak zmieniło się bistro Obora? Zobaczcie.

Kuchenne Rewolucje Bistro Obora (Zajezdnia) Zielonki [MENU, OPINIE, CENY]

Cztery dni wystarczyły, żeby Magda Gessler wraz z ekipą Kuchennych Rewolucji diametralnie zmienili Bistro Obora w Zielonkach. Przede wszystkim na restauracyjnym szyldzie pojawiła się nazwa Zajezdnia, która jest nawiązaniem do dawnej profesji Waldka. Wystrój wnętrza ZAJEZDNI również jest związany z bazą środków komunikacji miejskiej. Na ścianach pojawiły się fotografie starych, warszawskich tramwajów, a poszczególne pozycje w menu Zajezdni podzielone są na przystanki. Jest skromnie, przytulnie i ładnie.

Kuchenne Rewolucje Bistro Obora (Zajezdnia) Zielonki [MENU, OPINIE, CENY]

Po Kuchennych Rewolucjach w MENU lokalu dominuje kuchnia charakterystyczna dla starej, powojennej Warszawy.

  • schab po warszawsku
  • nóżki w galarecie
  • sałatkę jarzynową
  • bigos
  • smalec domowej roboty
  • kotlet mielony, schabowy
  • pieczona golonka

Zupy (ceny od 6 do 12 zł)

  • domowy rosół
  • wojskowa grochówka
  • flaki

Kuchenne Rewolucje Bistro Obora (Zajezdnia) Zielonki [MENU, OPINIE, CENY]

Dania mięsne sprzedawane są na wagę. I tak za kotleta schabowego z kością zapłacimy 4 zł za 100 gr., żeberka w sosie własnym kosztują 6 zł za 100 gr., a golonka pieczona z kością – 7 zł za 100 gr.

Kuchenne Rewolucje Bistro Obora (Zajezdnia) Zielonki [MENU, OPINIE, CENY]

"Szukaliśmy z mężem miejsca w okolicy, gdzie można zjeść smacznie, niedrogo i posiedzieć w miłej atmosferze - nie żałujemy wyboru. Jedzenie przepyszne, prawdziwa polska kuchnia, dokładnie takie jak w domu! A porcje, jakie zostały nam zaserwowane... przeszły nasze najśmielsze oczekiwania pękaliśmy już w szwach, a p. Mariola uraczyła nas jeszcze ciastem i nawet dostało nam się na wynos, bo nie byliśmy w stanie zmieścić już nic więcej bardzo dziękujemy i polecamy, na pewno wrócimy jeszcze na pyszny obiad!" - Beata

"Polecam restauracje, jedzenie domowe i bardzo smaczne, Miła obsługa, Pani Mariolka i Pan Waldek są bardzo uprzejmi i bardzo troszczą się o klienta , oby więcej takich restauracji w Polsce!" - Grażyna

"Razem z przyjaciółmi pod wpływem programu "Kuchenne Rewolucje" odwiedziliśmy restaurację w celach obiadowych. Jestem pod ogromnym wrażeniem zarówno znakomitej domowej kuchni (ogórkowa i schabowy - mistrzostwo świata!) jak i przemiłych właścicieli. Lokal mieści się rzut beretem za granicami Warszawy - będziemy więc wracać. Polecam i dziękujemy!" - Bartek

"Bardzo dobre jedzenie, wszystko świeże, czyściutko podane, duże porcje, przemiła obsługa, miejsce przyjazne dla dzieci, ceny przyjazne dla portfela. Polecam, w przyszłości jeżeli tylko będziemy w okolicy Zajezdnie odwiedzimy. Dziękujemy!" - Iza

Kuchenne Rewolucje Bistro Obora (Zajezdnia) Zielonki [MENU, OPINIE, CENY]

Reżyserka „Kuchennych rewolucji” o Magdzie Gessler: To zderzenie z wulkanem energetycznym

źródło: Agencja TVN/x-news

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska