Kontrolujący trzykrotnie zwracali uwagę na poprawę warunków, w których przechowywane były karpie. W 2014 nie odnotowano takich przypadków.
Na co zwracają co roku uwagę kontrolujący? - Ndmierne stłoczenie ryb, pakowania żywych do toreb plastikowych, co przyczynia się do ich powolnego duszenia - wylicza Paralusz.
W jakich warunkach należy trzymać ryby? Woda w zbiornikach powinna być napowietrzona lub natlenowana, należy ją wymieniać co 48 godzin. Temperatura? Powinna oscylować wokół 10 stopni Celsjusza. Aby darować karpiom cierpień, ryby powinny mieć sporo miejsce w basenie (maksymalne zagęszczenie nie może przekraczać kilograma na litr).
Zdjęcia z kontroli, która została przeprowadzona 22 grudnia:
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Miliarder Omeny Mensah przebrał się za mandarynkę! Projektant gwiazd ocenia [ZDJĘCIA]
- Słowa Justyny Kowalczyk rok po śmierci męża. Zdradziła, jak wygląda jej życie
- Maciej Dowbor drży o swoją pracę w Polsacie?! Wyjawił nam prawdę o swoich KREDYTACH
- Rafał Mroczek tworzy wymarzony dom. Będzie kosztować krocie [TYLKO U NAS]