MKTG SR - pasek na kartach artykułów

Keczup jeszcze "rośnie" na polach. We Włocławku są już na półmetku skupu pomidorów [zdjęcia]

Redakcja
Sezon na pomidory w pełni. Trwa od pierwszej dekady sierpnia i może się zakończyć dopiero w październiku. Warunek, to brak przymrozków. Byliśmy we włocławskiej spółce, która od lat zajmuje się przetwórstwem nie tylko pomidorów. Ale wśród konsumentów znana jest głównie z keczupu. Obecnie oferowany jest pod marką "Dworski", gdyż po sprzedaży firmy przez poprzedniego właściciela, do Łowicza trafiła też marka "Włocławek".  W sezonie każdej doby przerabianych jest około 250 ton pomidorów, które trafiają do beczek jako koncentrat. Spółka zajmuje się też przerobem jabłek, marchwi i selerów, a być może i cebuli.Więcej w piątek (9 września) papierowym wydaniu Gazety Pomorskiej.***Prognoza pogody kujawsko-pomorskie (źródło: TVN Meteo/x-news)
Sezon na pomidory w pełni. Trwa od pierwszej dekady sierpnia i może się zakończyć dopiero w październiku. Warunek, to brak przymrozków. Byliśmy we włocławskiej spółce, która od lat zajmuje się przetwórstwem nie tylko pomidorów. Ale wśród konsumentów znana jest głównie z keczupu. Obecnie oferowany jest pod marką "Dworski", gdyż po sprzedaży firmy przez poprzedniego właściciela, do Łowicza trafiła też marka "Włocławek". W sezonie każdej doby przerabianych jest około 250 ton pomidorów, które trafiają do beczek jako koncentrat. Spółka zajmuje się też przerobem jabłek, marchwi i selerów, a być może i cebuli.Więcej w piątek (9 września) papierowym wydaniu Gazety Pomorskiej.***Prognoza pogody kujawsko-pomorskie (źródło: TVN Meteo/x-news) Andrzej Galczak
Sezon na pomidory w pełni. Trwa od pierwszej dekady sierpnia i może się zakończyć dopiero w październiku. Warunek, to brak przymrozków. Byliśmy we włocławskiej spółce, która od lat zajmuje się przetwórstwem nie tylko pomidorów. Ale wśród konsumentów znana jest głównie z keczupu. Obecnie oferowany jest pod marką "Dworski", gdyż po sprzedaży firmy przez poprzedniego właściciela, do Łowicza trafiła też marka "Włocławek". W sezonie każdej doby przerabianych jest ok. 250 ton pomidorów, które trafiają do beczek, jako koncentrat. Spółka zajmuje się też przerobem jabłek, marchwi i selerów, a być może i cebuli. Więcej w piątek (9 września) papierowym wydaniu Gazety Pomorskiej.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska