Składniki na 4 porcje:
- 4 sztuki białej kiełbasy
- Boczek wędzony - około 200 gramów
- Śliwka suszona - 7 sztuk
- 5 pomidorów
- 3 cukinie
- Oliwa - 200 mililitrów
- Majeranek ,Sól, pieprz, świeże zioła do smaku
Wykonanie
Białą kiełbasę parzoną kroimy na połowę, nadziewamy na przemian śliwką suszoną, boczkiem wędzonym krojonym w cienkie plastry, cukinie kroimy w 1cm plastry solimy, wycieramy nadmiar wody, pomidora również kroimy w plastry, wszystko przyprawiamy świeżymi ziołami, oliwą, solą i pieprzem
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?