Składniki na 4 porcje:
- Pstrąg tuszka - 4 sztuki
- 4 średnie cytryny
- Pęczek kopru
- Pieprz cytrynowy - około 100 gramów
- Sól, pieprz – do smaku
- Duża kostka masła
- Słoik majonezu
- Kawior z łososia - 1 mały słoik
Wykonanie
Tuszkę z pstrąga oczyszczamy, nacinamy na skórze w którą wkładamy obrane plastry cytryny, przyprawiamy solą i pieprzem. Do środka wkładamy świeży koperek, masło, pokrojone w plastry czosnek i cebulę. Tak przygotowaną rybę umieszczamy w foli, szczelnie zamykamy i odstawiamy na min. 30min do lodówki. Po tym czasie układamy na grillu i około 25minut grillujemy. Majonez mieszamy z kawiorem, solą i pieprzem, dla koloru możemy dodać koperek.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- To on stworzył Dagmarę Kaźmierską. Dziś nie chce się do niej przyznać
- Znamy prawdę o stanie zdrowia Santor. Piosenkarka pokazała się publicznie po operacji
- Ludzie zachwycają się bratową teścia Kondrata. Piszą jej, że ma niezwykłą urodę
- Niewielu wie, że jest wnukiem Wodeckiego. Leo Stubbs już raz próbował sił w rozrywce