Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Luzowane udko kurczaka z grilla, podawane z cukinią, papryką i bakłażanem

ReklamaGP
Wideo
od 16 lat
Luzowane udko kurczaka z grilla, podawane z cukinią, papryką i bakłażanem

Składniki na 4 porcje:

  • 4 udka z kurczaka
  • Papryka słodka - około 200 gramów
  • Tymianek świeży - 1 doniczka
  • Duża główka czosnku
  • 3 cebule
  • Sos sojowy - około 150 mililitrów
  • Imbir świeży - około 100 gramów
  • Oliwa - około 250 mililitrów
  • 2 cukinie
  • 3 bakłażany
  • Duża świeża papryka
  • Sól, pieprz – do smaku

Tu podaj tekst alternatywny

Wykonanie

Z udek pozbywamy się kości, lekko rozbijamy, przyprawiamy papryką słodką, sosem sojowym, imbirem świeżym, czosnkiem, cebulą, sola, pieprzem odstawiamy aby się dobrze zamarynowały. Cukinię i bakłażana kroimy w plastry 1cm, zasalamy , wycieramy nadmiar wody, warzywa i paprykę przyprawiamy oliwa, solą pieprzem, czosnkiem, tymiankiem. Udka trafiają na grilla, w połowie grillowania dodajemy warzywa i również grillujemy do miękkości.

Tu podaj tekst alternatywny

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska