Składniki na 4 porcje:
- 4 udka z kurczaka
- Papryka słodka - około 200 gramów
- Tymianek świeży - 1 doniczka
- Duża główka czosnku
- 3 cebule
- Sos sojowy - około 150 mililitrów
- Imbir świeży - około 100 gramów
- Oliwa - około 250 mililitrów
- 2 cukinie
- 3 bakłażany
- Duża świeża papryka
- Sól, pieprz – do smaku
Wykonanie
Z udek pozbywamy się kości, lekko rozbijamy, przyprawiamy papryką słodką, sosem sojowym, imbirem świeżym, czosnkiem, cebulą, sola, pieprzem odstawiamy aby się dobrze zamarynowały. Cukinię i bakłażana kroimy w plastry 1cm, zasalamy , wycieramy nadmiar wody, warzywa i paprykę przyprawiamy oliwa, solą pieprzem, czosnkiem, tymiankiem. Udka trafiają na grilla, w połowie grillowania dodajemy warzywa i również grillujemy do miękkości.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Kaźmierska wróci za kraty? Mecenas Kaszewiak mówi, dlaczego tak się nie stanie
- Czyżewska była polską Marilyn Monroe. Dopiero teraz dostała kwiaty na grób
- Co się dzieje z Sylwią Bombą? Drobny szczegół totalnie ją odmienił [ZDJĘCIA]
- Olbrychski nie przypomina dawnego amanta "Jest jak Kopciuszek po dwunastej w nocy"