Składniki na 4 porcje:
- Łosoś filet - około 1,2 kilograma
- Szklanka wyciskanego soku pomarańczowego
- Pieprz cytrynowy - około 100 gramów
- 4 gruszki
- Świeża kolendra - 1 doniczka
- Sól ziołowa- do smaku
- Oliwa - 100 mililitrów
- 3 czerwone cebule
- 1 cukinia mini
- 10 mini patisonów
- 2 papryki
Wykonanie
Łososia kroimy na 4 kawałki, marynujemy – sok pomarańczowy, pieprz cytrynowy, sól ziołowa, kolendra, tak przygotowana rybę odstawiamy na chwile aby się przeszła smakiem przypraw, gruszkę kroimy wzdłuż na niewielkie cząstki, podlewamy oliwą i dodajemy odrobinę soli ziołowe, następnie przygotowujemy szaszłyki warzywne, cebule, bakłażana, cukinię, paprykę kroimy na mniejsze kawałki i nadziewamy na wykałaczkę. Łososia razem z szaszłykiem i gruszką umieszczamy na aluminiowej tacce, i grillujemy około 12 min z dwóch stron, warzywa podczas grillowania posypujemy solą ziołową.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Niewielu wie, że jest wnukiem Wodeckiego. Leo Stubbs już raz próbował sił w rozrywce
- Lodzia z "Rancza" bardzo się zmieniła. Na nowych zdjęciach trudno ją rozpoznać
- Tak dziś wygląda syn Olejnik. Jerzy Wasowski wyrósł na przystojnego mężczyznę
- Szok, w jakim stroju paradowała 16-letnia Viki Gabor! Ludzie pytają, gdzie są rodzice