Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Łosoś w duecie z gruszką i kolendrą podawany z szaszłykiem warzywnym

ReklamaGP
Wideo
od 16 lat

Składniki na 4 porcje:

  • Łosoś filet - około 1,2 kilograma
  • Szklanka wyciskanego soku pomarańczowego
  • Pieprz cytrynowy - około 100 gramów
  • 4 gruszki
  • Świeża kolendra - 1 doniczka
  • Sól ziołowa- do smaku
  • Oliwa - 100 mililitrów
  • 3 czerwone cebule
  • 1 cukinia mini
  • 10 mini patisonów
  • 2 papryki

Tu podaj tekst alternatywny

Wykonanie

Łososia kroimy na 4 kawałki, marynujemy – sok pomarańczowy, pieprz cytrynowy, sól ziołowa, kolendra, tak przygotowana rybę odstawiamy na chwile aby się przeszła smakiem przypraw, gruszkę kroimy wzdłuż na niewielkie cząstki, podlewamy oliwą i dodajemy odrobinę soli ziołowe, następnie przygotowujemy szaszłyki warzywne, cebule, bakłażana, cukinię, paprykę kroimy na mniejsze kawałki i nadziewamy na wykałaczkę. Łososia razem z szaszłykiem i gruszką umieszczamy na aluminiowej tacce, i grillujemy około 12 min z dwóch stron, warzywa podczas grillowania posypujemy solą ziołową.

Tu podaj tekst alternatywny

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska