Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Karkówka z grilla marynowana w musztardzie z masłem czosnkowym

ReklamaGP
Wideo
od 16 lat

Składniki na 4 porcje:

  • Karkówka bez kości - około 1,2 kilograma
  • 4 duże cebule
  • Duża główka czosnku
  • 4 ziemniaki
  • 2 słoiki musztardy
  • Oliwa - około 200 mililitrów
  • 10 ogórków małosolnych
  • Majeranek - do smaku
  • Sól, pieprz - do smaku

Tu podaj tekst alternatywny

Wykonanie

Karkówkę kroimy na 4 plastry, rozbijamy dodajemy czosnek, cebulę, musztardę, sól, pieprz, majeranek, oliwę, odstawiamy na dobrą chwilę do lodówki. Następnie zamarynowaną karkówkę wrzucamy na grilla na około 12minut, podajemy z pieczonym w foli ziemniakiem i ogórkiem małosolnym. Dodatkiem do tej potrawy może być sos przygotowany na bazie musztardy z dodatkiem majonezu.

Tu podaj tekst alternatywny

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska