Składniki na 4 porcje:
- Karkówka bez kości - około 1,2 kilograma
- 4 duże cebule
- Duża główka czosnku
- 4 ziemniaki
- 2 słoiki musztardy
- Oliwa - około 200 mililitrów
- 10 ogórków małosolnych
- Majeranek - do smaku
- Sól, pieprz - do smaku
Wykonanie
Karkówkę kroimy na 4 plastry, rozbijamy dodajemy czosnek, cebulę, musztardę, sól, pieprz, majeranek, oliwę, odstawiamy na dobrą chwilę do lodówki. Następnie zamarynowaną karkówkę wrzucamy na grilla na około 12minut, podajemy z pieczonym w foli ziemniakiem i ogórkiem małosolnym. Dodatkiem do tej potrawy może być sos przygotowany na bazie musztardy z dodatkiem majonezu.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- 19-letnia Emilia Dankwa odsłania brzuch i wygina śmiało ciało w cekinach i szpilkach
- Andrzej z "Sanatorium miłości" mieszka w DPS. Nie zgadniecie, kto chce mu pomóc
- Marcin Miller chudnie w zastraszającym tempie. Lider Boysów to teraz niezłe ciacho!
- Rutkowski grozi, że nagra piosenkę z Wiśniewskim! Będzie nowe Ich Troje?!