Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Grillowany filet z kurczaka z nutą kokosu podawany z boczniakami i sosem koktajlowym

ReklamaGP
Wideo
od 16 lat

Składniki na 4 porcje

  • Filet z kurczaka - około 800 gramów
  • Mleko kokosowe - około 100 mililitrów
  • Słoik ketchupu - około 200 gramów
  • Duży jogurt
  • Świeży ananas - 1 sztuka
  • Boczniaki - około pół kilograma
  • Oliwa - 300 mililitrów
  • Pęczek pietruszki
  • Świeży tymianek - 1 doniczka
  • Sól, pieprz – do smaku

Tu podaj tekst alternatywny

Wykonanie

Filety kurczaka rozcinamy tworząc większe plastry, marynujemy- mleko kokosowe, ketchup, tymianek, sól, pieprz, odstawiamy na chwile aby kurczak przeszedł smakiem przypraw, boczniaki marynujemy- sól, pieprz, oliwa, pietruszka, sos sporządzamy z ketchupu jogurtu możemy dodać koniak i pokrojony w kostkę świeży ananas. Filety trafiają na grilla na około 10 min, w połowie grillowania dodajemy boczniaki.

Tu podaj tekst alternatywny

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska