Składniki na 4 porcje
- Filet z kurczaka - około 800 gramów
- Mleko kokosowe - około 100 mililitrów
- Słoik ketchupu - około 200 gramów
- Duży jogurt
- Świeży ananas - 1 sztuka
- Boczniaki - około pół kilograma
- Oliwa - 300 mililitrów
- Pęczek pietruszki
- Świeży tymianek - 1 doniczka
- Sól, pieprz – do smaku
Wykonanie
Filety kurczaka rozcinamy tworząc większe plastry, marynujemy- mleko kokosowe, ketchup, tymianek, sól, pieprz, odstawiamy na chwile aby kurczak przeszedł smakiem przypraw, boczniaki marynujemy- sól, pieprz, oliwa, pietruszka, sos sporządzamy z ketchupu jogurtu możemy dodać koniak i pokrojony w kostkę świeży ananas. Filety trafiają na grilla na około 10 min, w połowie grillowania dodajemy boczniaki.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Fitkau-Perepeczko nie nosi stanika. Pokazała z bliska, jak wygląda jej dekolt!
- Tak wygląda Bohun z "Ogniem i Mieczem". 60-latek nie przypomina siebie sprzed lat
- Wystrojona Cichopek dystansuje się od Kurzajewskiego na imprezie. Kryzys w niebie?
- Nieznana przeszłość Anity Werner. Zdjęcia dziennikarki w negliżu