Ilu kucharzy – tyle bigosów. Jedni mieszają kapustę kiszoną z białą, inni uznają tylko kwaśną. Mięsa w bigosie też lądują różne, podobnie przyprawy i dodatki, jak koncentrat pomidorowy czy suszone śliwki.
Jednak podczas debaty kulinarnej w 2007 r we Wrocławiu Narodowa Kapituła Smaku, złożona z kilkudziesięciu ekspertów kulinarnych, określiła kanon tradycyjnego polskiego bigosu. Jakie są to składniki i jak przyrządzić taki bigos? Sprawdźcie w naszej galerii.
Leczo warzywne. Przepis na obiad bez mięsa
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Plotki, sensacje i ciekawostki z życia gwiazd - czytaj dalej na ShowNews.pl
- Ostra balanga Szwed po finale "TTBZ". Tak potraktowała prezenty od fanów [ZDJĘCIA]
- Dom reżysera wystawiony na sprzedaż za 1,5 miliona złotych. W tle rodzinny dramat
- Ile dać na komunię? Roksana Węgiel komentuje. Wspomniała o kopertach pieniędzy
- Skrzynecka WYLECI z "TTBZ"?! Mamy sensacyjne przecieki: "NIKT JEJ TAM NIE CHCE"