Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

Jak powstała najsmaczniejsza golonka z Zielonej Chociny? [wideo]

Aleksander Knitter
Golonkę w kapuście ze szmurowaną kapustą po staropolsku przyrządziły sołtyska Zielonej Chociny Iwona Wysocka z teściową Renatą Wysocką oraz Wanda Osowska.
Golonkę w kapuście ze szmurowaną kapustą po staropolsku przyrządziły sołtyska Zielonej Chociny Iwona Wysocka z teściową Renatą Wysocką oraz Wanda Osowska. Aleksander Knitter
Wśród dań kaszubskich podczas pierwszej bitwy kulinarnej w parku 1000-lecia pierwsze miejsce zajęła golonka przyrządzona przez panie z koła gospodyń wiejskich w Zielonej Chocinie. Zwycięstwo miło zaskoczyło panie z Zielonej Chociny, które po raz pierwszy odważyły się wystawić na ocenę własne potrawy. Golonkę w kapuście ze szmurowaną kapustą po staropolsku przyrządziły sołtyska Zielonej Chociny Iwona Wysocka z teściową Renatą Wysocką oraz Wanda Osowska. Jak powstało zwycięskie danie? Dowiecie się w materiale wideo.

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska