Nasza Loteria SR - pasek na kartach artykułów

A do białej kiełbasy... musztarda czekoladowa z malinami! [zobacz przepis]

TVP/x-news
Czekoladowa musztarda to z pewnością niekonwencjonalne połączenie.
Czekoladowa musztarda to z pewnością niekonwencjonalne połączenie. TVP/x-news
Czekoladowa musztarda to z pewnością niekonwencjonalne połączenie. Ten przepis to najlepszy przykład na to, że składniki, które z pozoru do siebie nie pasują, razem wyśmienicie się komponują.

Jak smakuje ma czekoladowa musztarda i z czym ją podawać? Przepis na ten oryginalny dodatek jest niezwykle prosty. Białą gorczycę mieszamy z kakao i zalewany octem winnym i zimną wodą. Całość pozostawiamy na minimum 12 godzin, by gorczyca wchłonęła cały płyn. Do namoczonej gorczycy z kakao dodajemy miód i sól do smaku. Całość miksujemy na jednolitą masę, dodajemy maliny (świeże lub mrożone), jeżeli potrzeba dodajemy jeszcze wodę lub ocet, by uzyskać pożądaną konsystencje kremu.

Zobacz też: Domowa musztarda według przepisu Piotra Kucharskiego [wideo]

Musztardę przekładamy do słoików i przechowujemy w lodówce. Czekoladową musztardę możemy podać z białą kiełbasą zasmażoną z cebulką.

Czytaj e-wydanie »

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!
Wróć na pomorska.pl Gazeta Pomorska