Jesteś tu: Strona główna Kuchnia Artykuł

"Gotuj z Pomorską": Okrasa z gęsi [przepis Czytelniczki]

Dodano: 1 listopada 2011, 6:00 Autor:

Okrasy z gęsi używa się do smarowania chleba z drobno posiekaną cebulką  lub jako przyprawy do potraw. Można nią okrasić kluski z  kartofli lub  zupę z brukwi.

Okrasy z gęsi używa się do smarowania chleba z drobno posiekaną cebulką lub jako przyprawy do potraw. Można nią okrasić kluski z kartofli lub zupę z brukwi. (fot. sxc.hu)

Teresa Kropidłowska jest prezesem KGW "Łężanki' w Łęgu i tam również spełnia się w kulinariach.

Ten artykuł powstał dzięki naszemu czytelnikowi.

Chcesz wysłać do nas artykuł?

Przeczytaj więcej

Składniki:

1 surowa pierś z gęsi ze skórą
sól
pieprz
pół łyżeczki utłuczonego cząbru

Ruszył konkurs "Gotowanie z Pomorską". Baw się z nami zgłoszenia przyjmujemy do 10.11.2011.

Mięso i tłuszcz przepuścić przez maszynkę, dodać przyprawy i dobrze wymieszać.

Złożyć do glinianego garnka lub szklanego słoja i przechowywać w chłodnym miejscu. W ten sposób przyrządzoną gęsinę można przechowywać przez wiele tygodni.

Okrasy tej używa się do smarowania chleba z drobno posiekaną cebulką lub jako przyprawy do potraw. Można nią okrasić kluski z kartofli lub zupę z brukwi.

Smaczne są tez kartofle tłuczone z okrasą z gęsi , przesmażoną z cebulką.

Czytaj więcej o:
  • Okrasa z gęsi
Najciekawsze artykuły
z Mediów Regionalnych
Najciekawsze artykuły
z Mediów Regionalnych
pomorska24 Kliknij i wyślij nam swojego newsa!

Obiady:

wyniki głosowania
Liczba głosów: 36.

Kontakt z reklamą »

Kontakt z redakcją »

Kontakt z marketingiem »

Kontakt z kolportażem »

Zadzwoń 800 111 006

Napisz maila:

Jesteśmy też na:

Serwisy społecznościowe

pomorska.pl jest częścią grupy Media Regionalne

Media Regionalne sp. z o.o. w Warszawie zastrzegają, iż rozpowszechnianie jakichkolwiek artykułów i materiałów zamieszczonych w portalu www.pomorska.pl jest dozwolone wyłącznie z zachowaniem warunków korzystania z treści. Jakiekolwiek użycie treści wykraczające poza ww. warunki jest zabronione bez pisemnej zgody Mediów Regionalnych i nabycia licencji. Sprawdź, w jaki sposób możesz uzyskać licencję na wykorzystanie treści.

Naruszenie tych zasad jest łamaniem prawa i grozi odpowiedzialnością karną.

Polityka dotycząca plików cookie

Wszelkie prawa zastrzeżone. Media Regionalne sp. z o.o. w Warszawie. 2001-2014.